Neden ALG Patlaması Olur
Suyun içersinde Nütrant (N, P, besin) miktarı doğal dengenin dışında arttığında sudaki çözülmüş oksijen miktarı azalır ve Ötrüfükasyon süreci başlar. Güneş ışınımı ile suda ALG (Yosun) oluşumu çok hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bu denge bozuldukdan 2-3 hafta içinde üstsel olarak gelişim gözle görülür hale gelir. Bu süreç kontrol edilmez ise;
Cyanobacteria (yeşil-mavi algler)
Diatomlar
Chlorophyta (yeşil yosun)
Krizofit (altın-kahverengi algler)
Dinoflagellatlar
Euglenophyta
gibi alg türleri suyun durumuna göre ortaya çıkabilir.
Saha ve Üniversite çalışmaları
Yapılan çalışmalar sonucunda
1P: 7N: 40C: 100 g kuru ağırlık: 500 g ıslak ağırlık olduğu görülmüştür.
DUMO AC uygulanan suda ki değişim çok kısa süre içinde laboratuvar ortamında sonuçlarını verdi
Sudaki Cyanophyte Microcystis Aeruginosa yayılımını 42 gün içinde sonlandırdığı saha çalışmalarımız sonucunda görüldü.
Neden DUMO daha verimli ve etkili?
Ultrasonlar geniş frekansda olup insan kullağının duyabilecegi aralığın dışındadır (20 kHz - 10 MHz). Sesin ortam içinde yayılması sürekli dalga geçişi şeklinde iki fazda gerçekleşmektedir : şiddetinin azaltılması (negatif basınç) ve şiddetinin arttırılması (positif basınç).
Ses çeviricimiz birkaç teknolojiyi kullanarak suyun yoğunluğuna dalga geçisi sağlayarak, daha verimli ultrason dalgası ile yayılır.
Oluşturduğu akustik basınç sayesinde çok uzak mesafelere ulaşması sağlanır.
DUMO Yosun önleyici koful veya hücre etrafına zarar verecek şekilde dalgalar oluşturarak yosun türlerinin büyümesini ve gelişmesine engel olur.
Sistem farklı harmonik frekanslarda, farklı uzunluklarda dalgalar oluşturarak örneğim dalga şekilleri, dalga uyumları, basınçlar ve güçler ile yayılımlarını gerçekleştirirler.
DUMO ürünleri çevreye zarar verir mi?
DUMO ürünleri, suda yaşayan balık türleri, insanlar ve kuşlara zarar vermediği üniversite raporu ile tespit edilmiştir. Ultrason teknolojisi, düşük enerji ihtiyacı ( Düşük karbon salınımı) ve kimyasal madde ihtiyacını azaltmasından ötürü çevre dostu bir teknolojidir.
Nerelerde kullanabiliriz
Göller,
Süs havuzları,
Sulama kanalları,
Su alma yapıları,
Barajlar,
Balık çiftlikleri,
Arıtılmış su havuzları,